STRIJKORKEST

MAXEMILLECORDE


In 1999 groeide het idee van een groot strijkorkest met ritmesectie, dat in alle genres van barok tot Jazz, van pop en rock inzetbaar is. Met Max Smeets als dirigent werd er gebrainstormd over een naam.  Violen, celli, bas en een piano geven samen 277 snaren. Maar ‘Max en ‘zoveel’ corde’ zou niet echt klinken. Uiteindelijk werd het  Max en duizend snaren: ‘Maxemillecorde’. Een duizendpoot heeft immers ook maar 30 poten. In februari 2000 werd het orkest ‘Maxemillecorde’ ten doop gehouden, met een concert in de Handelsbeurs te Antwerpen ter ere van de uitreiking van de Gouden Metropool van de Gazet van Antwerpen.


De normale samenstelling van ‘Maxemillecorde’ bestaat uit een vleugelpiano, 4 eerste violen, 3 tweede violen, 2 altviolen, 2 celli, een bas en uitgebreid slagwerk. Naargelang de grootte van het evenement en het beschikbare budget is een minimale bezetting van 7 man mogelijk, terwijl naar boven toe uiteraard geen beperkingen zijn.


In de afgelopen jaren heeft MMC verscheidene solisten, zoals Marjon Lambriks, Ben Cramer, Henk Poort,  Hans Peter Janssens, An Lauwereins, Chris Van Tongelen en vele anderen, begeleid.


In 2002 hadden ze de eer om alle concerten, die georganiseerd werden ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Toots Thielemans, te begeleiden. De magie tussen Toots, Kenny Werner aan de piano, Oscar Castro-Neves op de gitaar, Max en het orkest was wonderbaarlijk en het publiek was dan ook razend enthousiast.


In 2004  stond Maxemillecorde in voor de muziekopnames van de originele muziek van de film ‘Confituur’ van Lieven De Brauwer. In  datzelfde jaar werd ook een kerstcd opgenomen met niemand minder dan Marjon Lambriks: “kerst met Marjon”.


Sinds het begin staan ze  in voor de succesvolle producties ‘The Broadway Musical Show’, ‘Musical Strings’, ‘Movie Strings’ en 'Baroque Delight’, ‘More Musical Strings’ en ‘Operette Delight’. Sinds 2009 brengt Maxemillecorde elk seizoen een productie op de planken waaraan een lokaal koor mag meewerken. Een geweldige ervaring voor de koren en een publiekstrekker voor het theater. Op deze manier ontstonden Golden Musical Moments, Kerst  met Ernst Daniel Smid, Kerst met Liesbeth List en Kerst met Suus. Het laatste in die rij is momenteel Lentekriebels, dat loopt in de lente van 2016 in de Nederlandse theaters.Muzikanten


Maxemillecorde heeft een vast team aan muzikanten dat afhankelijk van de productie uitgebreid wordt met losse medewerkers.

Concertmeester


Anna Buevich

Hrayr Karapetyan

Violist

Volha Barkun

Katerina Nedkaichuk

Veronica Zukaité

Altviolist

Agne Cinauskaité

Vitali Mikhin

Cellist

Frédéric De Troch

Nele Stuyk

Ekaterina Ene

Bassist

Ioan Baranga

Johan Van Iseghem

Piet Loose

Slagwerker

Sander Vanderkloot

Mathy Hoesels