Max Smeets

MAX SMEETS

NAAM: Max Smeets


BEROEP:

dirigent/pianist/arrangeur/componist


STUDIES: conservatorium Maastricht


HOBBYS: Vissen, Tennis, Bonsai


KINDEREN: VierMax Smeets is geboren in Roermond, Nederland in 1954 en is muzikaal van vele markten thuis. Hij studeerde aan het conservatorium te Maastricht piano, kamermuziek, Clavecimbel, en compositie . Hij volgde orkestdirectie bij diverse bekende dirigenten.


Als jonge man begeleidde hij diverse koren en gaf hij pianorecitals in binnen- en buitenland. Hij was van 1976 tot 1995 werkzaam als docent piano en begeleiding en als dirigent van een aantal koren.


Gedurende zestien jaar en zo’n vijfentwintig musicals is hij Muziekdirecteur van de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen geweest. Hij dirigeerde en arrangeerde o.a. West Side Story, Chicago, Evita, Anatevka, Chess, Jesus Christ Superstar en vele anderen.


Ook in Duitsland behaalde hij grote successen als dirigent van ‘Les Miserables’ en ‘Miss Saigon’.


Als pianist begeleidt hij mensen zoals Marjon Lambriks, Caroline Kaart, Jasperina De Jong en vele anderen.


Voor de nieuwe film ‘Confituur’ van Lieven De Brauwer (bekend van Pauline en Paulette) heeft hij de originele muziek geschreven. Voor de  cd die het orkest in 2004 opnam met Marjon Lambriks: ‘Kerst met Marjon’ stond hij in voor de muzikale leiding en de arrangementen.


In 1999 groeide het idee van een groot strijkorkest, dat in genres van barok tot Jazz inzetbaar is. In februari 2000 werd het orkest ‘Maxemillecorde’ ten doop gehouden. Met Maxemillecorde gaat hij terug naar zijn roots als pianist-dirgent. Men kan met een gerust hart zeggen dat hij de vreugde van het pianospelen weer ontdekt heeft. Tevens zorgt hij voor alle muzikale arrangementen. Jaarlijks brengt hij met Maxemillecorde een nieuw theaterconcert in de Vlaamse en Nederlandse theaters.


In 2006 had Max de muzikale leiding van de megaproductie ‘Rembrandt de Musical’ die speelde in Carré in Amsterdam ter ere van  de 400ste geboortedag van Rembrandt.


Voor een productie die gecreëerd werd met een amateursymfonieorkest, 2 koren en 2 dansgroepen heeft Max samen met Mary Boduin(tekstschrijfster  o.a. Ann Christy en Liliane St Pierre) in 2008 jaar de musical ‘Grenzeloos’ gecomponeerd die in het voorjaar 2009 in een aantal Vlaamse theaters  te zien was.


Vanuit zijn jarenlange ervaring met zowel amateur- als professionele zangers, is Max een zeer geliefd koordirigent. In Nederland en België zijn er verscheidene koren die trots zijn om Max als dirigent te hebben. Met deze koren brengt hij regelmatig kleine en grote optredens. Zo dirigeerde hij een aantal jaren. in Eindhoven  ‘Ameezing Eindhoven’ (een evenement met 9000 toeschouwers) en de jaarlijkse ‘Carnavalx’.


Volgende koren staan momenteel onder zijn vakkundige leiding.

popkoor One of a Kind, Berchem,  (België)

Popkoor Venrode Voices, Venray (Nederland)

Castellumkoor, Alphen aan de Rijn(Nederland)

Pop- en Rockkoor KINDaMAGIC, Kapellen (België)

Remunjs TheaterKoor, Roermond, (Nederland)

Projectkoor Chassé Theater, Breda (Nederland)

IT'S ALL ABOUT PASSION