de wereld van maxemillecorde

 
 
In 1999 groeide het idee van een groot strijkorkest met ritmesectie, dat in alle genres van barok tot Jazz, van pop en rock inzetbaar is. Met Max Smeets als dirigent werd er gebrainstormd over een naam.  Violen, celli, bas en een piano geven samen 277 snaren. Maar ‘Max en ‘zoveel’ corde’ zou niet echt klinken. Uiteindelijk werd het  Max en duizend snaren: ‘Maxemillecorde’. Een duizendpoot heeft immers ook maar 30 poten. In februari 2000 werd het orkest ‘Maxemillecorde’ ten doop gehouden, met een concert in de Handelsbeurs te Antwerpen ter ere van de uitreiking van de Gouden Metropool van de Gazet van Antwerpen.

De normale samenstelling van ‘Maxemillecorde’ bestaat uit een vleugelpiano, 4 eerste violen, 3 tweede violen, 2 altviolen, 2 celli, een bas en uitgebreid slagwerk. Naargelang de grootte van het evenement en het beschikbare budget is een minimale bezetting van 7 man mogelijk, terwijl naar boven toe uiteraard geen beperkingen zijn.

In de afgelopen jaren heeft MMC verscheidene solisten, zoals Marjon Lambriks, Ben Cramer, Henk Poort,  Hans Peter Janssens, An Lauwereins, Chris Van Tongelen en vele anderen, begeleid.

In 2002 hadden ze de eer om alle concerten, die georganiseerd werden ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Toots Thielemans, te begeleiden. De magie tussen Toots, Kenny Werner aan de piano, Oscar Castro-Neves op de gitaar, Max en het orkest was wonderbaarlijk en het publiek was dan ook razend enthousiast.

In 2004  stond Maxemillecorde in voor de muziekopnames van de originele muziek van de film ‘Confituur’ van Lieven De Brauwer. In  datzelfde jaar werd ook een kerstcd opgenomen met niemand minder dan Marjon Lambriks: “kerst met Marjon”.

De laatste jaren staan ze  in voor de succesvolle producties ‘The Broadway Musical Show’, ‘Musical Strings’, ‘Movie Strings’ en Baroque Delight’, ‘More Musical Strings’ en ‘Operette Delight’. Seizoen 2009-2010 brachtten ze  ‘Golden Musical Moments’ met Bill Van Dijk of Ben Cramer op de planken en werkten hiervoor samen met lokale koren. Een groot succes want in december 2011 staat een kerstshow met Ernst Daniel Smid op het programma, ook met lokale koren.


 

Wat je moet weten


solisten

Mark Tijsmans

Jean Bosco Safari

Ernst Daniel Smid

Marjon Lambriks

AnneMie Gils

Hans Peter Janssens

An Lauwereins

Ben Cramer

Deborah De Ridder

Janke Dekker

e.v.a.

 

alles over maxemillecorde